Bitterstern Bitterfein 90g Étrend-kiegészítő Pasztillák aromás keserű gyógynövények kivonataival
A különösen magas minőségű Bitterstern pasztilla tartalmazza az eredeti Bitterstern cseppek 17 gyógynövényét.
A különösen magas minőségű Bitterstern pasztilla tartalmazza az eredeti Bitterstern cseppek 17 gyógynövényét. Finom narancsos jegyekkel vegyítve gyümölcsös, gyengéd keserű íz vár rád.
Előnyök:
✓ Finom és hosszantartó íz
✓ Ideális társ útközben, irodában vagy utazás közben
✓ Megszelídíti a kissé édesszájúakat
✓ Szakértőkkel kifejlesztve
Fogyasztási ajánlás:
Étkezés előtt vagy után lassan oldjunk fel 1-2 pasztillát a szájban; maximum 10 pasztilláig naponta. Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni.
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Ezek, valamint az egészséges életmód fontosak.
Korhatár:
A keserű pasztillát gyermekek is fogyaszthatják. A lenyelés veszélye miatt csak 6 éves kortól javasoljuk szedését. Fogyasztására javaslat: 3x1 pasztilla 6-12 éves korig. 12-16 éves korig: 5x1 pasztilla.
Termékindikáció:
A keserű anyagok révén a Bitterstern termékek fogyasztásának fő indikációi: étvágycsökkentés, méregtelenítés, édességek utáni vágy csökkentése, jó közérzet megteremtése, zsíros ételek semlegesítése, májfunkciók-, emésztés segítése, utazás közbeni hányinger és rosszullét csökkentése, a koleszterin- és vércukorszintre való jótékony hatás.
A keserű anyagok fogyasztása jobb immunrendszert eredményez, serkentik az emésztőnedveket (májat, epét, hasnyálmirigyet, vékony- és vastagbelet). A szív-és érrendszert is védik. Serkentik a nyálkiválasztás és a gyomornedv képződését is, ami növeli az emésztőenzimek termélését.
Várandósok is szedhetik, de fogyasztása előtt nőgyógyásszal való egyeztetés javasolt.
Összetevők:
Zselésítőszer: gumiarábik; nádcukor; glükóz szirup; 6%* Bitterstern® koncentrátum (kivonatok aromás keserű gyógynövényekből: alkohol, víz, levendula virág, cickafarkfű, galangal gyökér, tárnics gyökér, angyalgyökér, édeskömény, kömény, fahéj kéreg, pitypang gyökér, majoránnafű, gyömbér gyökér, keserűnarancs héja, szegfűszeg, zedoária gyökér, izlandi moha, kardamom gyümölcs, koriander gyümölcs); savanyúságot szabályzó: citromsav; narancs olaj; encián kivonat; növényi olaj (repce, kókuszdió); Bevonószer: méhviasz (fehér), karnaubaviasz.
* 11% Bitterstern®-nek felel meg.
Nyomokban tejet és glutént tartalmazhat.
Tápanyagtáblázat:
Összetétel |
Mennyiség 1 darabban (1 g) |
Mennyiség 10 darabban (10 g) |
% NRV** |
Aromás keserű gyógynövények |
11, 5 mg |
115 mg |
Nincs meghatározva |
**A tápanyag referenciaértékek (NRV) %-a a VO (EU) 1169/2011 szerint
Tárolási útmutató: A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani.
Száraz helyen, hőtől és fénytől védve tárolandó.
Gyártó:
dr C. SOLDAN Natural and Health Products GmbH Carl-Zeiss-Ring 13 85737 Ismaning Németország www.laetitia-naturprodukte.de
KÖNYVAJÁNLÓ:
Mélanie Schmidt-Ulmann: Bingeni Szent Hildegárd HOLISZTIKUS GYÓGYÍTÓ TITKAI könyv
A gyönyörűen illusztrált színes könyv számos egészségre vonatkozó tanácsot és kiváló receptet tartalmaz.
A Bitterstern termékek alapját bingeni Szent Hildegárd tudása adja.
A hildegárdi étrend, amelynek központi jelentősége van e tekintetben 9 kulcsfontosságú élelemre épül: a tönkölyre, zabra, csicseriborsóra, szárazbabra, gesztenyére, édesköményre, útifűre, szerecsendióra és galangálra, mint fő összetevőre. Felhasznált fűszerek közül pedig a görögszéna, kapor, kömény, gyömbér, vízi menta, torma használata jelentős. Az étrend kiemelt szerepet szán a gyümölcsöknek és zöldségeknek.
Emellett Hildegárd, jócskán megelőzve a korát, fontosnak tartotta a sav-bázis egyensúly fenntartását is. Ez azt jelenti, hogy ügyelnünk kell a helyes arányokra a savas és a lúgos (más néven bázikus) összetevők között, mert a szervezet csak így képes optimálisan működni. A hildegardi elvek szerint az étrend 70-80 százalékát lúgos élelemnek kell kitennie.
Ez a fajta étrend emellett más, a modern élettel együtt járó problémákra is megfelelő választ ad: általa lehetőségünk nyílik a feldolgozott élelmiszerek, a készételek és a finomított gabonák elkerülésére (utóbbiakat teljes kiőrlésű gabonákkal célszerű helyettesíteni). Hildegárdot a különféle főzési technikák is foglalkoztatták, és azokat preferálta, amelyek a tápanyagok legnagyobb hányadát képesek megőrizni: az olajban sütés helyett például a gőzölést és a párolást.
Az egészséges táplálkozás és eletmód mellett fontosnak tartotta az érzelmi stabilitás megőrzését, a testünk gondjának viselését és a bioritmusunkra való hallgatást is.
A könyvet kedvezményes áron itt tudja megvásárolni:
Miben rejlik a keserű anyagok pozitív hatása? Az alábbi interjúból kiderül.
https://www.drkh.hu/blog/miert-olyan-egeszsegesek-a-keser-anyagok